fbpx
Select Page

Prosjekt:

Hodetelefonforsterkeren

Hos R&D Services står kompetanseutvikling sentralt. Dette skjer hver dag gjennom spennende og krevende oppgaver for våre kunder. Vi sikrer også videreutvikling når utviklerne er mellom prosjekter, slik som Kenneth var en kort periode denne høsten.
Kenneth har bachelor i elektro, master i mikroelektronikk, og fire års arbeidserfaring innen analog elektronikk utvikling. Da han skulle velge et internt prosjekt var valget enkelt.

– Jeg har alltid vært interessert i audio, du kan si det var det som gjorde at jeg startet med elektronikk. Jeg spiller gitar, og det å modifisere og prøve å skjønne hvordan disse forsterkerne fungerte var det som vekket denne interessen. Jeg har lagd noen audioforsterkere opp igjennom, og da jeg begynte her hos Data Respons trengte jeg å bli kjent med programvaren vi bruker, og da var det en fin mulighet til å lage en ny audioforsterker, forklarer Kenneth.

Spesifikasjoner:

  • Stereo
  • Tonekontroll (diskant og bass)
  • Kvasi-logaritmisk volumkontroll
  • Klasse AB utgangstrinn
  • Integrert strømforsyning
Utviklingen har Kenneth gjort selv. Samtidig har han brukt kollegaene til å diskutere med, både idéer, utfordringer og løsninger. Læringsutbyttet har også vært stort forklarer Kenneth.

– Det er veldig mange flinke folk her, så det har vært veldig godt å kunne diskutere med dem, og høre deres idéer og råd, sier Kenneth. Selv om jeg har gjort lignende før, så har jeg lært en del nytt. Først og fremst har jeg lært mye om programvaren, og hvordan man jobber i Data Respons. I tillegg lærte jeg litt mer om visse typer elektroniske kretser som filter, forsterkere og strømforsyninger, avslutter Kenneth.

“Data Respons virket som en plass med mye kompetente folk og kjekke arbeidsoppgaver. I tillegg var det en ny utfordring, noe som alltid er spennende.”
Kenneth

Elektronikkdesigner