fbpx
Select Page

Hackathon

Utviklerne hos R&D Services er nysgjerrige, og vi trigges av utfordringer. Hver dag søker vi nye måter å løse oppgaver på, og vi jobber alltid mot å strekke oss lenger. Jevnlig arrangerer vi workshops og hackathons, der vi tester nye teorier og utvikler kule dubbedingser, sammen.

#1 Plantevanneren

Samtidig som Aksel Lund Svindal kjørte sitt siste renn i karrieren, hadde R&D Services vårt første Hackathon!
Våre utviklere er de beste innenfor sine fagfelt, og de vier all sin tid og energi til jobben. Hverdagslige gjøremål som å vanne plantene går derfor fort i glemmeboken, og Oslo-kontorets planter har til tider lange tørkeperioder. Utviklerne ønsket nå å løse dette problemet.

Syv utviklere fra Høvik-, Sandvika og Oslo-avdelingen samlet seg for å lage et automatisert vanningssystem – «Hello World» for hjemmeautomasjon. Resultatet ble en skalerbar prototype av et vanningssystem – fra app, via sky, til plante. For å styre pumpen ble det brukt mikrokontrollere og releer. Serveren ble en OG REST API kjørende i Kubernetes. Android appen ble lagd i Android Studio, og den brukte API for å hente informasjon om fuktigheten i planten.

Etter 14 timer var plantevanneren klar, og resultatet snakker for seg selv. Plantene unnslipper tørkeperioder, og de er grønnere og vokser raskere enn aldri før.

#2 IOTA

Etter et vel gjennomført Hackathon i Oslo, bestemte Kongsberg-avdelingen seg for å gjennomføre sitt eget. Målet med kvelden var å lære mer om den spennende teknologien IOTA.
Inspirasjonskilden for hackathonets tema kommer fra Kongsberg og er medgrunnlegger av IOTA, David Sønstebø. Kort fortalt er IOTA en kryptovaluta som brukes for å overføre data og valuta mellom IOT-enheter, og den bruker en blokkjedeteknologi kalt «tangle».

Kvelden startet med et foredrag holdt av Fredrik og Martin, der de gikk gjennom teorien bak IOTA, hva det er og hvordan det brukes. Etter innføringen delte de seg inn i tre grupper, der de samarbeidet om å lage spillet «Tre på rad», der de skulle bruke IOTA-teknologien for overføringen av trekk mellom spillerne.

Kvelden var en fulltreffer, med sosialt samhold og stort læringsutbytte.