fbpx
Select Page

Vi jobber med:

Novelda

Novelda er selskapet bak XeThru teknologien, en teknologi som kan forbedre menneskers livskvalitet, personlig komfort og sikkerhet.

XeThru teknologien brukes i sensorer som kan oppdage nærvær, avstand og bevegelse. I tillegg kan den overvåke vitale tegn som puls og pust. De siste månedene har våre softwareutviklere Jon Anders og Kristian bistått Novelda i utviklingen av denne teknologien. Kristian er fersk utvikler, og Novelda er hans første konsulentoppdrag. Jon Anders har 12 års erfaring, og er blant våre spesialister.

Hva hjelper dere Novelda med?

– Arbeidsdagen består av å programmere mikrokontrollere. Vi er innleid som konsulenter, uten et spesifikt prosjekt, men som ressurser for Noveldas softwareteam, forklarer Jon Anders, som er til daglig ansatt hos R&D Services Vestlandet.

– Jeg liker veldig godt denne arbeidsformen, sier Kristian. Siden jeg er fersk i gamet er det gøy å få jobbe med så mange forskjellige deler av utviklingen.

Til daglig jobber Jon Anders og Kristian på forskjellige avdelingskontorer – Bergen og Oslo.

– I R&D Services deler vi på kompetansen, uavhengig av geografisk plassering, sier Ivar Sehm, Director R&D Services. Ved å sette sammen team på tvers av fagfelt, avdelinger og erfaring, sikrer vi den beste kompetansen for våre kunder.

“Som fersk utvikler er det engasjerende og lærerikt å få jobbe i team med erfarne utviklere.”
Kristian

Programmerer

Hvilke utfordringer møter dere som konsulenter?

– Som konsulent kan det være en utfordring i seg selv å sette seg inn i og lære kundens måte å jobbe på, forklarer Jon Anders.

– For meg er det mye nytt, sier Kristian. Sånn som Jon Anders sier så må man lære seg kundens måte å jobbe på og programmene de bruker. Som fersk utvikler blir det mye nytt på en gang – samtidig er det veldig gøy. Jeg lærer utrolig mye nytt hver dag, og det er jo det som er meningen med å jobbe synes jeg.

Hva er det morsomste med å jobbe hos Novelda?

– Det morsomste må nok være å bli kjent med utviklerne som jobber der. Det er mange dyktige utviklere hos Novelda, det er mye å lære av dem og det er gøy å kunne bidra til at de lykkes, forteller Jon Anders.

– For meg så er det morsomste å lære nye ting, blant annet har jeg lært mer om C++, noe jeg tidligere bare har jobbet med på hobbybasis. Det er også veldig gøy å få teste teori i praksis. I tillegg jobber Novelda med store kunder, så det er ganske kult å være i kontakt med dem direkte, avslutter Kristian.

“Det er mange dyktige utviklere hos Novelda og det er gøy å kunne bidra til at de lykkes.”
Jon Anders

Programmerer

FNs bærekraftsmål