fbpx
Select Page

Møt oss:

Monica

Tidlig visste Horten-jenta at teknologi var hennes fag og at forskning og utvikling var hennes fremtid.

Våren har gjort sitt inntog. Solen skinner og varmegradene stiger. De fleste av oss får mer energi på denne tiden av året. Vi blir mer glade. Men for mange er våren assosiert med stress. Det er siste innspurt med eksamener og innlevering av bachelor- og masteroppgaver. Etter flere år på skolebenken er det straks tid for fast arbeid.

Etter fem år i Trondheim har Monica fått bryne seg på det meste. Hun har fått smake på studenttilværelsen, bykulturen og teknologiverden. Gjennom studietiden har Monica trofast deltatt på det som har vært av bedriftspresentasjoner og rekrutteringsdager. Hun har kartlagt arbeidsmarkedet og pekt seg ut de mest attraktive arbeidsplassene. Heldig for oss, så var Data Respons R&D Services et av stedene på ønskelisten.

Hva var det med R&D Services som vekket interessen din?

– I første omgang var det prosjektene deres som trigget meg til å søke hos dere. De virket innovative, fremtidsrettet, interessante, relevante, bærekraftige, varierende, krevende og ikke minst «kybbete». Da jeg snakket med dere fikk jeg inntrykk av at man får alle de positive sidene med å være konsulent, samtidig som at prosjektene er mer enn kun rene IT-oppgaver. Og dette passer meg veldig godt. En annen grunn til at jeg søkte hos dere er at deres ansatte, som blant annet består av studievenner av meg, snakket veldig varmt om både prosjektene, bedriften og ikke minst arbeidsmiljøet dere har.

Hva motiveres du av?

– Som sagt er jeg veldig interessert i teknologi, og jeg motiveres av å jobbe med andre som virkelig brenner for arbeidet sitt, og som ønsker å vise det frem og dele det med andre. Et slikt miljø virker det som at dere har, og jeg gleder meg veldig til å starte!

Hvordan er det å være sisteårsstudent, skrive masteroppgave og samtidig søke jobber?

– Det er en veldig merkelig, og samtidig en veldig spennende følelse å begynne på jobbsøkingsprosessen. Dette er en del av livet som alltid har virket så langt frem i tid, så å faktisk begynne å søke var litt uvirkelig.

Monica er ikke den eneste studenten som får smake på følelsen av stress, glede og uro i en og samme kombinasjon. Men som karakterene tilsier, så er jenta smart – og til sisteårsstudenter og fremtidige jobbsøkere har hun råd!

– Det jeg gjerne vil si til fremtidige jobbsøkere og sisteårsstudenter er at det er nå det virkelig gjelder! Hvilken masteroppgave du velger å skrive, hvor du velger å søke jobb og hvem du velger å takke ja til, er viktige avgjørelser som sannsynligvis vil følge deg resten av livet. Velg en oppgave som virker spennende – det er viktig å holde seg motivert når man arbeider på egenhånd. Og søk et sted som virker pirrende for deg! Ellers vil jeg gjerne få frem at det siste året var et av de beste årene for min del. Man jobber med ett spennende prosjekt over lang tid og man begynner å se muligheter for den neste delen av livet.

Monicas 3 råd til jobbsøkende studenter:

  1. Let etter (og søk) på jobber du virkelig har lyst på. Finn en jobb du vet du vil glede deg til. Jeg kjenner mange som takket «ja» til jobber de mente var «sikkert helt ok». Det er mange muligheter der ute, og det finnes garantert en bedrift som passer deg bra! Man må bare ta seg tid og se etter.
  2. Gi av deg selv og få frem hva som motiverer og interesserer deg under søkeprosessen. De involverte vil kunne se om du passer inn i bedriften eller ikke, noe som er av interesse for både deg og bedriften.
  3. Husk at et intervju ikke bare er for at bedriften skal bli bedre kjent med deg, men også for at du skal bli kjent med dem. Spør om ting du lurer på og pass på å få et så helhetlig inntrykk som mulig. Dersom du får et tilbud må også du ta et valg angående om du ønsker jobben eller ikke.
  1. Let etter (og søk) på jobber du virkelig har lyst på. Finn en jobb du vet du vil glede deg til. Jeg kjenner mange som takket «ja» til jobber de mente var «sikkert helt ok». Det er mange muligheter der ute, og det finnes garantert en bedrift som passer deg bra! Man må bare ta seg tid og se etter.
  2. Gi av deg selv og få frem hva som motiverer og interesserer deg under søkeprosessen. De involverte vil kunne se om du passer inn i bedriften eller ikke, noe som er av interesse for både deg og bedriften.
  3. Husk at et intervju ikke bare er for at bedriften skal bli bedre kjent med deg, men også for at du skal bli kjent med dem. Spør om ting du lurer på og pass på å få et så helhetlig inntrykk som mulig. Dersom du får et tilbud må også du ta et valg angående om du ønsker jobben eller ikke.