fbpx
Select Page
Vi jobber med:

Disruptive technologies

Verdens minste trådløse IoT-sensor er 19x19x2mm, har 15 års batteritid og kan samle data fra 1000 meters avstand.

Disruptive Technologies er hjernen bak denne sensoren, og vi er stolte av å ha bistått dem i utviklingen av deres enestående teknologi. Sensoren kan plasseres nøyaktig der behovet er, og den samler data som temperatur, nærhet og bevegelse direkte fra kilden.

Disruptive Technologies tok først kontakt med oss da de ønsket hjelp med utvikling av selve sensoren. Videre hadde de behov for å utvikle hardware og software for deres ruter CloudConnector.

R&D Services er et team av spesialister. I mer enn 30 år har vi jobbet innen de største teknologiområdene og bransjene i Norge. Her har vi tilegnet oss kunnskap om de forskjellige markedene, de fysiske miljøene og standardene som kreves. Og det er nettopp disse erfaringene som har gjort oss til de spesialistene vi er i dag.

Ole Bjørn og Preben er to av våre spesialister. Ole Bjørn har jobbet hos oss i 10 år og Preben i 23 år. Sammen med andre software- og hardwareutviklere fra R&D Services har de bistått Disruptive Technologies med ekspertise.

Preben og Ole Bjørn

Hva har vært deres arbeidsoppgaver i dette prosjektet?

– Mine oppgaver har vært å tilpasse operativsystemet, samt å utvikle drivere og applikasjoner for Disruptive Technologies CloudConnector. Jeg har satt opp byggesystemet, gjort boot og OS bringup, utviklet drivere mot plattformens devicer, samt applikasjoner for kontroll, test og produksjon av denne, forteller Preben.

– Jeg har vært en del av teamet som jobbet med sensorene til Disruptive Technologies, og en stor del av arbeidet mitt var knyttet til produksjonstest. Sammen med teamet har jeg jobbet med å planlegge og utvikle produksjonstester som skulle brukes til å sjekke at sensor-hardwaren fungerte slik den skulle, sier Ole Bjørn.

“Disruptive Technologies er et særdeles innovativt kompetent firma. De er veldig smidige og løsningsorienterte i utviklingen. Det har vært spennende å lære av dem, og utviklende å jobbe med.”
Preben

Programmerer

Dere har jobbet som softwareutviklere i 14 og 23 år. Er dere utlært i faget?

– Absolutt ikke, sier Preben. Man lærer alltid nye ting. Selv har jeg lært mer om Linux generelt. I tillegg har jeg lært en god del om prosessen som brukes, yocto byggesystem, testsystemer og utfordringer ved produksjonstest, samt volumproduksjon.

– Jeg har også lært mye nytt, legger Ole Bjørn til. Blant annet har jeg lært mer om trådløs kommunikasjon. Disruptive Technologies har mange spesialister som er utrolig dyktige innen sine felt og jeg har vært heldig å få lære mye av å samarbeide med dem.

“Det er veldig spennende og motiverende å jobbe med teknologi som er på grensen av det som er mulig å få til!”
Ole Bjørn

Programmerer

Hva har vært spennende og lærerikt i dette prosjektet?

– Det har vært både spennende, lærerikt og utfordrende å utvikle software og OS for et produkt som skal ut i så store volum som dette, forteller Preben.

– For min del vil jeg trekke frem at det har vært veldig spennende å få være en del av oppstartmiljøet hos Disruptive Technologies. Både bedriften i seg selv og produktene vi har jobbet med har utviklet seg svært fort i perioden jeg var der, og det har vært både morsomt og krevende å få være en del av det, avslutter Ole Bjørn.

Små og lette minisensorer kan plasseres nøyaktig hvor det er behov, og samler nøyaktige data direkte fra kilden.

Sensorene er designet for å ha enestående batterilevetid.

Sensorer overvåker og samler data om temperatur, nærhet og bevegelse, selv under vanskelige forhold.

FNs bærekraftsmål