Møt oss:

Magnus

Arendalitten Magnus visste tidlig hva han skulle bli. Profesjonell fotballspiller. Så DJ.

Det er mor Sundal vi må takke for at Magnus i dag sitter hos oss. Som han selv sier så var det nemlig hans slibrige mor, Margit, som lurte han inn mot tekniske hobbyer fra en tidlig alder. Det tok derimot litt tid før Magnus selv skjønte at det var elektronikk som var hans fremtid.

– Valget om å bli ingeniør kom rett etter verneplikten. Jeg startet på bachelor i elektronikk hos UiA, og fullførte denne ved CERN i Geneve i Sveits. Omringet av akademikere med multiple doktorgrader fikk jeg ambisjoner om videre utdanning og spesialisering. Derfor pakket jeg sekken og dro videre til Portugal – her studerte jeg master i Electrical and Electronics Engineering.

Hva fikk deg til å velge ingeniørstudiet?

– For å være helt ærlig, så slet jeg lenge med å finne et yrke. Det gikk kanskje opp for meg litt senere enn enkelte kolleger hvordan vi er fullstendig omringet av elektronikk i alle aspekter av livet og at det å opparbeide seg en kunnskap om alt sammen faktisk er innenfor rekkevidde for en vanlig «dødelig» person. Det er nok lett å tenke at bare de som hacker på barnerommet kan bli gode ingeniører, men det er feil.

Etter masteren søkte Magnus seg videre i karrieren. Han fikk to jobbtilbud: et hos Data Respons og et i Seoul i Korea. Magnus var ikke klar for å komme hjem igjen til Norge, så han valgte et eksotisk og støyende asiatisk megametropolis. Her fikk han stilling ved universitetet i Seoul.

Hvordan var det å jobbe i Seoul?

– At jeg i det hele tatt ble godkjent for postdoc, aner jeg ikke hvordan skjedde. Men jeg informerte min kommende sjef om dette, og vi ble sammen enige om at dette var en risiko vi var villige til å ta. Så jeg begynte på oppgaven min – prototype av en portable strålingsdetektor. Det ble et herlig halvannet år i eksotiske omgivelser med masse ny lærdom om PCB-design, signalbehandling og soju.

Men litt gammeldagse arbeidsforhold, tidvis mye forurensning og lav lønn, gjorde at Magnus tok opp kontakten med Data Respons R&D Services.

– Jeg var hjemme på juleferie, og kontrakten i Seoul skulle snart fornyes. Jeg kontaktet Ola, avdelingsleder for R&D Høvik, og han ordnet et hasteintervju for meg på 2. nyttårsdag! Det var såpass trivelig at jeg straks bestemte meg for å flytte tilbake til Norge.

Magnus er en fargerik sjel, og dette gjenspeiles i sokkene hans. Hver dag får vi gleden av å møte forskjellige farger og figurer på Magnus sine mange sokker. En vanlig uke ser ofte ut som dette: