fbpx
Select Page

Møt oss:

Marte

Da Marte var liten var drømmen satt. Hun skulle bli sirkusprinsesse. Årene gikk, og karrierevalget endret seg. Marte skulle nå bli veterinær.

Hestejenta fra Asker har det best når hun er sammen med kjæreste, baby, hund og hest. Drømmen om å bli veterinær ble erstattet med ingeniør da hun flyttet til Trondheim i 2007. Planen var enkel – fullføre teknisk kybernetikk på NTNU, så flytte tilbake til Oslo når studiene var ferdig. Sånn ble det nå ikke.

Hva gjorde du etter studiene?

– Jeg hadde en klar plan. Jeg skulle studere, levere masteroppgaven og så flytte hjem. Det skjedde jo ikke. Jeg fikk meg jobb som applikasjonsingeniør hos Atmel, før jeg begynte som utvikler hos Siemens i Trondheim. Jeg trivdes godt, men da babyen min gikk fra baby til gutt, bestemte vi oss for å flytte sørover igjen før han skulle begynne i barnehage.

Marte flyttet til Oslo med familien våren 2019, og da hun skulle finne seg ny jobb falt valget på Data Respons.

Hvorfor valgte du Data Respons R&D Services?

– Hvorfor ikke, tenker jeg. Jeg møtte Data Respons første gang på stand og på bedriftspresentasjon på Nettverksdagen på NTNU. Dere hadde gode presentasjoner og vekket nysgjerrigheten min. Jeg har alltid tenkt at Data Respons høres ut som det perfekte stedet å jobbe for meg, så da vi reiste sørover ble dette et naturlig sted å sende søknaden min. Heldigvis var Data Respons enige i at jeg måtte jobbe her – vinn, vinn for oss begge!

Drømmen din gikk fra sirkusprinsesse til veterinær. Når fant du ut av at det var ingeniør du ville bli?

– Det fant jeg egentlig ikke ut av før jeg begynte på studiene. Men da første programmeringsfag begynte visste jeg at det var dette jeg skulle drive med. Etter å ha jobbet mye med support for utviklere skjønte jeg at jeg også ville utvikle, og ikke bare hjelpe andre når ting ikke fungerte. Så her er jeg nå – senior utvikler innen embedded software!

Kort om Marte:

Favorittbok:
All krim.

Yndlingsfarge?
Telles Hello Kitty som en farge? Hvis ikke, rosa.

Hva hater du?
Brunost.

Hva elsker du?
Ost.

Hva kan du ikke leve uten?
Ost!

Yndlingspålegg?
Ost. All slags ost. Bortsett fra brunost.

Hva har du på deg på jobb?
Siden det ikke er sosialt akseptert å gå i pysj på jobb hver dag, så blir det gjerne ingeniørunderformen; jeans og t-skjorte. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg selvsagt også på allværsjakke! Det er et must.