fbpx
Select Page

Robovikings

RoboVikings gikk av med 1.plassen i FIRST® LEGO® League (FLL) Oslo, videre fikk de sammenlagtplassering blant de fire beste i FLL Scandinavia – nå har de også kjempet i FLL World Festival i Detroit.
Ungdommene fra Oslo har denne helgen (24-27 april) vært i Detroit og spilt mot 110 andre lag fra hele verden. Martin er nesten veteran i spillet – dette er hans femte sesong i FLL. Henry har nå deltatt i sin andre sesong, og Anders sin første.

FLL er en kunnskaps- og teknologikonkurranse som arrangeres for ungdommer i alderen 10-16 år. Hvert år har konkurransen et samfunnsaktuelt tema, og i år var det Into Orbit. RoboVikings valgte å se på hvordan man kan forbedre strålebeskyttelsen i astronauters romdrakter, og samtidig ivareta draktens bevegelighet. Martin forteller at de valgte denne problemstillingen fordi stråling er ett av de største problemene man støter på når man befinner seg utenfor jordas magnetfelt og atmosfære.

Verdensmesterskapet i Detroit var tøft, og RoboVikings møtte hard konkurranse. Likevel holdt ikke dette guttene unna topplassering. Helgens konkurranser besto av tre øvingskamper, tre hovedkamper og tre presentasjoner. Etter torsdagens tre øvingskamper lå RoboVikings på en 5.plass i robotkjøring av 110 lag! Første hovedkamp ga guttene 328 poeng av 400 mulige – den høyeste poengsummen så langt i konkurransen. Etter tre intensive hovedkamper endte guttene på en 4.plass i robotkjøring og 2.plass i mekanisk design!

I tillegg deltok de i et uoffisielt cup-sluttspill, der de åtte beste innen robotkjøring-kategorien spilte mot hverandre. Her vant de første match med 326 poeng. I andre match møtte de vinnerlaget, og i denne matchen tapte de kun med 10 poeng! – i tillegg satt de ny personlig rekord med 356 poeng.

Guttene er godt fornøyde med deres egen innsats i VM i Detroit, og vi kan ikke si oss annet enn enig. Vi er stolte av å være tenåringenes hovedsponsor. Dere har vist en enorm laginnsats, og i tillegg til å gjenspeile FLLs kjerneverdier, har dere levd ut R&D Services sine verdier til det fulle – ta ansvar, prestere, være raus, og ha det gøy.

Takk for kampen gutter, vi håper å se dere igjen til neste år!