fbpx
Select Page

Møt oss:

Malén

Verdensrommet har alltid vært Malén sin store fascinasjon, og lenge var det nettopp dette hun ville jobbe med – forske på verdensrommet. Når savnet blir for stort pakker hun sekken, bestiger noen fjelltopper og sover under åpen himmel.
Malén begynte sine studier i hjembyen Ålesund. Her tok hun en bachelor i automatiseringsteknikk på NTNU. Da hun skulle begynne på mastergraden vurderte hun flere steder, før hun valgte å fly over Nordsjøen og begynne på master i robotikk ved universitetet i Sheffield.

Hvordan visste du at du ville bli ingeniør?

– Jeg visste egentlig ikke hva en ingeniør jobbet med før jeg begynte på videregående. Det var i denne tidsperioden alle skulle velge hva de ville bli, og da jeg begynte å lese meg opp på ingeniørutdanninger lærte jeg at det fantes mer enn bare bygg-ingeniør. Jeg har alltid hatt stor interesse for teknologi og å lage ting. Nysgjerrigheten har alltid ført meg steder, og da jeg var liten plukket jeg ofte ting fra hverandre for å finne ut av hva som var inni og hvordan det fungerte. I tillegg har jeg alltid vært glad i sci-fi, og barndomsdrømmen var å lage superintelligente humanoide-roboter. Så barndommen og nysgjerrigheten min har nok påvirket valget mitt om å gå automasjon og robotikk-studier.

Malén er en aktiv jente – så når hun ikke er på jobb, finner du henne enten i treningshallen som Cheerleader, eller på fjell- og skogsturer.

Hvordan havnet du hos Data Respons?

– Etter å ha bodd ett år i Sheffield merket jeg at savnet etter fjell, fjorder og norsk natur var stort. Jeg bestemte meg derfor for å se etter jobber i Norge. Som nyutdannet så jeg fort at det var veldig mye interessant jeg kunne tenke meg å jobbe med, og jeg ønsket en jobb der jeg kunne teste ut litt forskjellig – derfor søkte jeg hos Data Respons.

Hvordan er det å jobbe hos Data Respons?

– En god blanding av gøy, lærerikt og faglig utfordrende. Jeg begynte her i oktober 2018, og jeg har allerede hatt flere spennende oppgaver – blant annet innen programmering, nettverksprogrammering og embedded systemer. Tanken på å gå rett fra skolebenken og ut i arbeid var litt skremmende, men takket være gode kollegaer gikk denne frykten raskt vekk! For å trives på jobb trenger jeg spennende og utfordrende arbeidsoppgaver, samt gode kollegaer som man kan spørre om hjelp og lære av. Og dette får jeg her hos Data Respons, så jeg stortrives! I tillegg har vi mange kjekke aktiviteter på fritiden, så det sosiale samholdet kunne ikke vært bedre.

Hvilke råd har du til fremtidige jobbsøkere?

– Følg magefølelsen din! Det er alltid skummelt å gå rett fra skolebenken og ut i arbeid. Man vet ikke om man har tatt riktig avgjørelse før man har prøvd. Utnytt derfor intervjuet, still spørsmål tilbake og kjenn etter på hva magen sier. Høres arbeidsoppgavene interessante ut? Er delingskulturen sterk? Virker det som et inkluderende miljø? Hvis svarene oppfyller kriteriene dine for en god arbeidsplass, ja da har du svaret ditt der.

Kort om Malén

Hobby:
Cheerleading.

Favorittbok:
Umulig å velge. Nylig leste jeg “Brief answers to the big questions” av Stephen Hawking – anbefaler den på det sterkeste.

Hva hater du?
Når glidelåsen går i stykker.

Hva elsker du?
Fint vær og oreo milkshake.

Hva kan du ikke leve uten?
Mobil og internett.

Forbilder?
Stephen Hawking og Elon Musk.

Hva Fascinerer deg?
Tid og rom, og hjernen.