fbpx
Select Page

Vi jobber med:

Cisco

Cisco er et verdensomspennende teknologiskap og markedsleder innen nettverk, datasenter, sikkerhet og samhandlingsløsninger.

For ett år siden leverte Kristian sin masteroppgave og fem års skolegang var endelig over. Få uker senere begynte han hos oss. Kristian hadde allerede fått kundeoppdrag før han begynte.

Kristian har en bachelor i automasjon og en master i elektronikk. Gjennom sin studietid har han jobbet som sommervikar for blant annet SHM Solutions – der han fikk være med å utvikle utstyr til havbruksnæringen. Erfaringene han tok med seg var ikke bare faglig, men også som han selv beskriver «en virkelighetsjustering på hvor lang tid ting faktisk tar, og hvor mye man må ta hensyn til når man skal lage et produkt».

«Mester-lærling» modellen

Når vi rekrutterer ansetter vi ofte rett fra universitetet, og mange av våre utviklere er derfor ferske i gamet. Kompetanseutvikling og -deling er eksistensielt for Data Respons – både for de nyutdannede og de erfarne, og gjennom «mester-lærling» modellen sikrer vi nettopp dette.

Modellen innebærer at alle nyansatte får en mentor – en fagspesialist, som veileder og deler av sin kompetanse og erfaring. På denne måten sikrer vi kompetanseutvikling for de nye, samt kompetansedeling og videreføring av kunnskap for mentorene.

«Mester-lærling» modellen er en pakkeløsning vi tilbyr våre kunder. Der man får en fersk utvikler sammen med en mester, enten en senior eller spesialist utviklingsingeniør, som jobber sammen på prosjekt. Her tar vi på oss alt ansvar av opplæring og kompetanseutvikling – en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Ansatte i Norge

Dyrene har tilgang til fôr 24 timer i døgnet

Ansatte over hele verden

Cisco

I over 20 år har Cisco vært en nøkkelkunde av R&D Services. Gjennom vårt samarbeid har vi bistått dem med spesialister innen både softwareutvikling, FPGA design og hardwareutvikling. Gjennom «mester-lærling-konseptet» fikk Kristian jobb før han begynte hos oss. Sammen med Preben, en av våre spesialister, har Kristian i snart ett år bistått Cisco med softwareutvikling. Prosjektet de jobber på innebærer både å lage en ny plattform og være med å lage det første produktet på denne plattformen.

– Vårt langvarige samarbeid med R&D Services gjør at vi kjenner hverandre godt. R&D Services forstår våre behov og finner alltid ingeniører som passer godt til de behovene vi har. Preben har vært hos Cisco på oppdrag tidligere og kjente derfor mange folk og måten vi jobber på. Selv om Kristian kom rett fra skolebenk var det uproblematisk å ta ham rett inn i et leveranseprosjekt. Oppfølgingen fra Preben gjorde at opplæringsbehovet fra vår side var minimalt, og allerede etter svært kort tid ble Kristian veldig produktiv. Vi er strålende fornøyd med modellen med å ta inn et team med en nyutdannet og en mentor og ønsker å fortsette med denne modellen i vårt videre samarbeid med R&D Services, sier Bjørnar Salberg, leder for plattform-gruppen i Cisco.

Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

– Arbeidsdagen min består av å skrive kode som gjør at operativsystemet kan snakke med hardwaren. Det er veldig spennende og lærerikt. Jeg møter på utfordringer hele veien, stort sett med ting som ikke oppfører seg som forventet, men det er vel litt av essensen i jobben, smiler Kristian.

Som nyutdannet er læringsutbyttet stort, noe Kristian selv har erfart.
– Jeg har jobbet hos Cisco i snart ett år, og jeg har lært veldig mye. Jeg har blitt mye bedre kjent med Linux, og kodekvaliteten har skutt i været! De på Cisco er skikkelig flinke til å skrive bra kode, og samtidig lære bort hvordan man gjør det, så læringsutbyttet her er stort for min del. I tillegg har jeg fått tatt en del kurs her i regi av Cisco, som «A Tour of Modern C++», «Advanced C with Jon Jagger» og «Secure Coding in C and C++ with Olve Maudal». Det er veldig givende og gøy å lære så mye nytt hele tiden, forteller Kristian.

“Det er utrolig givende å jobbe sammen med folk som virkelig kan det de holder på med.”
Kristian

Programmerer

Hvordan var det å gå rett fra skolebenken og til Cisco?

– Det har egentlig gått veldig bra. Man er jo alltid litt nervøs når det er første oppdrag, men Cisco har tatt meg godt imot og vært utrolig flinke til å tilpasse arbeidsoppgaver og gi kursing der det trengs. Fra Data Respons sin side fikk jeg en mentor, Preben. Han er spesialist hos R&D Services og han jobbet allerede hos Cisco da jeg startet. Å ha han som en mentor har vært avgjørende for at det har gått så bra som det har gjort – det å ha en ringrev innenfor en armlengdes avstand er uvurderlig når man er på dypt vann, forteller Kristian.

Preben har over 23 års erfaring som softwareutvikler og gjennom hans fartstid har han delt sin kompetanse og fungert som en mentor og forbilde for mange.
– Det er givende å få være mentor for Kristian. Han er veldig flink, lærer raskt og har en stor interesse for faget. Gjennom min karriere har jeg vært mentor i flere prosjekter, en rolle jeg trives godt med. Det er gøy å kunne lære bort, særlig når man har så «sultne» kollegaer som Kristian, forteller Preben.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

– Det morsomste jeg gjør er å skrive nye moduler fra grunnen av. Det er et godt avbrekk fra å sitte og lete etter feil. Kicket av å få noe du har laget til å fungere, slår det meste, smiler Kristian.

Teamarbeid er en viktig del av utviklernes arbeidsdag, og hos Cisco får Kristian samarbeide med og lære av erfarne utviklere.
– Hos Cisco jobber jeg i team. Her har vi ansvaret for plattform-delen av prosjektet. Fordelen med å jobbe i team er mange, blant annet er en viktig faktor at man alltids har noen å lufte ideer med. I prosjektet samarbeider jeg både med Ciscos ansatte, samt to fra R&D Services. Det er en erfaren gjeng, og mye å hente av dem alle, sier Kristian.

Maskinlæring

Selv om Kristian til daglig sitter hos Cisco, bidrar han aktivt til et godt miljø hos R&D Services – både gjennom faglig påfyll, sosiale- og sportslige aktiviteter. På et av våre månedlige TechTalks holdt Kristian foredrag om temaet maskinlæring, og hvordan han hadde brukt et EEG-headset og maskinlæring i masteroppgaven for å spille Tetris med øynene!

– Utgangspunktet for masterprosjektet var å lage en BCI (Brain-Computer-interface) for å fly en drone med et EEG-headset. Jeg skrev oppgaven sammen med en medstudent og vi bestemte oss for å bruke øyebevegelser som styresignal og maskinlæring til å klassifisere de forskjellige øyebevegelsene. Vi fikk til å fly dronen med systemet, men det er mye lettere å se at det fungerer med Tetris, forklarer Kristian.

Se Kristian spille tetris med øynene på videoen under.

FNs bærekraftsmål