fbpx
Select Page
Møt oss:

Fersk’en 2019

Har du sett en fersk’en? Her er 3 av våre nyhøstede!
Fredag 23. august brakte det løs for årets ferskinger! Dagen begynte på The Hub med foredrag om Data Respons, før en overdådig lunsj ble nytt hos hotellkongen. Dagen ble videre tilbrakt i R&D’s nyoppussede lokaler på Høvik, med innflyttings- og sommerfest i strålende sol!

Nå har fersk’ene jobbet i én måned, og vi skal nå ta en nærmere snakk med Victor, Ernst og Lyder sine tanker om arbeidsdagen her hos R&D Services.

Victor

Victor er softwareutvikler, med bachelor i Computer Science og master i Applied Computer Science fra Universitetet i Tromsø. Etter fem års skolegang var Victor klar for arbeidslivet!

Hva var dine forventninger til arbeidslivet og til R&D Services?

– Dette er min første heltidsjobb som utvikler, tidligere har jeg kun hatt sommerjobber med en varighet på rundt to måneder. Jeg hadde egentlig ikke så alt for mange forventninger før jeg begynte, annet enn at jeg var nysgjerrig på hvordan det var å ha fulle dager. Og selvfølgelig å lære mye nytt, samt lære bort. Jeg har allerede hatt min første TechTalk om kunnskapsutviklingsprosjektet jeg jobber på nå, «The Parking App».

Hos R&D Services Høvik er det en stor parkeringskjeller med plass til mange biler. Noen av parkeringsplassene er i tre rader, som vil si at man kan risikere å bli parkert inne om man drar tidligere enn personen som står foran en. Sammen med Edvard og Christian har Victor fått i oppgave å lage en app som skal løse problematikken med inneparkerte biler.

Hva har du jobbet med den første måneden?

– Til nå har jeg jobbet på et prosjekt som heter The Parking App. Her skal vi lage en app som enkelt viser hvem som eier hvilken bil, og hvem som har parkert hvor. Til nå har vi på huset løst dette med at alle er registrert på en liste med bilskilt, navn og telefonnummer, men nå skal vi da digitalisere den og gjøre det enklere for folk å varsle hverandre. I dette prosjektet er jeg prosjektleder – noe som er veldig spennende! Jeg har hovedansvaret for gruppen, men vi prøver å gjøre så mye som mulig sammen siden vi alle er nyutdannede, og ønsker å tilegne oss mest mulig kunnskap.

Hva synes du om miljøet her hos R&D Services?

– Miljøet her hos R&D Services er fantastisk! Vi var rundt 12 ferskinger som begynte samtidig på avdelingene Sandvika, Oslo og Høvik, og vi sitter alle sammen i et åpent landskap. Jeg samarbeider tett med Edvard og Christian på prosjektet vårt, men samtidig har jeg blitt veldig godt kjent med de andre også, man kan si at vi har blitt en liten gruppe. De andre kollegene mine er også veldig hyggelige, det er rett og slett et skikkelig godt arbeidsmiljø her hos R&D Services! Jeg er faktisk mer «stresset» etter en helg enn en arbeidsdag her, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen!

Ernst og Lyder

Ernst er softwareutvikler med master i kybernetikk og robotikk fra NTNU, han var spent på hvordan arbeidshverdagen ville bli da han ikke har fordypet seg i koding. Lyder er hardwareutvikler og har master i energi og miljø fra NTNU.

Hvilke forventninger hadde dere til å jobbe her hos R&D Services?

– Mine forventninger til jobben generelt var at jeg ville få mange spennende utfordringer. Samtidig visste jeg på forhånd at arbeidsoppgavene kom til å bli ganske tøffe og mye nytt å sette seg inn i. I min studietid har jeg ikke gått dypt inn i spesifikk softwarekoding, og jeg visste derfor at det ville bli mye nytt å lære her hos R&D Services, forteller Ernst.

– Som Ernst sier så forventet jeg også å få mange spennende utfordringer, samtidig å lære mye nytt. Jeg visste fra før av at det var et ungt miljø her og en sosial og god gjeng, så jeg gledet meg veldig til å starte, sier Lyder.

Både Ernst og Lyder jobber på kunnskapsprosjektet «Wristband». Prosjektet er inspirert av rockegruppen Coldplay sine wristbands som de har brukt under noen konserter. Armbåndene blir utdelt før konserten, og på et tidspunkt blir alt lys i lokalet skrudd av, og alle armbåndene lyser opp i takt med musikken. Planen for R&D sitt kunnskapsprosjekt er å videreutvikle båndet, sånn at det kan brukes til for eksempel lotteritrekning, laginndeling, og kanskje også bruke signalstyrken til å finne ut av hvor folk er på en konferanse – på denne måten kan man få en oversikt over de mest besøkte standene.

Hva har dere jobbet med den første måneden?

– Wristband-prosjektet ble startet tidligere i sommer som et kunnskapsprosjekt for to nyutdannede. Nå er de ute hos kunde, så Lyder og jeg har tatt over prosjektet der de slapp, sammen med noen andre utviklere her på huset. Prosjektet baserer seg på Bluetooth mesh-teknologien. Min oppgave i dette prosjektet er å ferdigstille det som ble gjort i sommer, forteller Ernst.

– Wristbandet har visse spesifikasjoner, og mine oppgaver er å se hvordan vi kan lage produktet basert på spesifikasjonene, samt se hvilke og hvordan forskjellige komponenter kan integreres i wristbandet, sier Lyder.

Hva synes dere om miljøet her?

– Miljøet her er helt topp, det er over all forventning! Det er en sosial gjeng med mange jevnaldrende. Vi sitter i åpent landskap, så det er lett å snu seg og slå av en prat med naboen, sier Ernst.

– Jeg visste på forhånd at miljøet her var supert – det er en veldig jovial og trivelig gjeng, avslutter Lyder.