fbpx
Select Page
Vi jobber med:

GasSecure

GasSecure utvikler trådløse gassdetektorer til krevende industrielle applikasjoner. De er eksperter innen MEMS-baserte gassdetektorer med lavt energiforbruk og sikker trådløs kommunikasjon.

GasSecure

GasSecure eies av tyske Dräger og drives som et FoU-selskap for trådløs og innovativ gassdeteksjonsteknologi. GasSecure innehar både software- og hardwareutviklere, og gjennom de siste 9 årene har de samarbeidet med Data Respons R&D Services når de har trengt en ekstra hånd.

GasSecure utvikler trådløse infrarøde gassdetektorer basert på MEMS-teknologien (Micro Electro Mechanical System). GasSecures GS01-detektor er verdens første trådløse infrarøde detektor for eksplosjonsfarlige gasser for krevende industriell bruk. Data Respons har bistått GasSecure i utviklingen av GS01, og vi har nå fått gleden av å bli med på å utvikle neste trådløse gassdetektor Polytron 6100 EC WL, en tilsvarende løsning som GS01, men for giftgassdeteksjon!

«Vi har et veldig godt og profesjonelt samarbeid med Data Respons. Vi kommer til å både anbefale dem videre, og fortsette fremtidige prosjekter og samarbeid med dem.»
Lars Borgen

Daglig leder GasSecure

Polytron 6100

Polytron 6100 er et samarbeid mellom GasSecure og Dräger, der teknologien blir utviklet i både Norge og Tyskland. Formålet med Polytron 6100 er å utvikle en trådløs gassdetektor for giftgasser. Den baserer seg på kommunikasjonsløsningen til GasSecures eksisterende produkter, kombinert med teknologien for gassdeteksjon ved elektrokjemisk måleprinsipp.

I et drøyt år har Marius, en av våre senior softwareutviklere, bistått GasSecure med sin ekspertise.

– I prosjektet Polytron 6100 skriver jeg software for en mikrokontroller som skal snakke med andre enheter over forskjellige grensesnitt. Det er et sterkt fokus på testdrevet utvikling, der vi bruker C, C++ og C# for forskjellige nivåer med applikasjon, unit-test og integrasjonstestkode. Her jobber jeg med alle nivåer, samt litt manuell systemtesting, forteller Marius.

På taket til GasSecure finner vi denne konstruksjonen. Her kjører detektorene gjennom Norges fire årstider og interne parametere logges. Detektorene står ute på taket året rundt og er konfigurert opp slik de ville vært på en ekte installasjon.

Et internasjonalt prosjekt

Marius er vant med å jobbe internasjonalt. Under studiene tok han et utvekslingsår i California, der han studerte Electrical and Electronics Engineering på Universitetet i California, Santa Barbara. Da Marius begynte hos Data Respons gikk han rett ut i oppdrag for kunde. Et oppdrag noe annerledes enn kollegaenes – Marius flyttet til Houston Texas, USA, for et fem måneders langt oppdrag. Videre i sin karriere hos Data Respons har Marius reist flere ganger i forbindelse med kundeoppdrag, blant annet til Skottland og Nordsjøen på britisk sektor. I prosjektet for GasSecure har Marius reist mye til Tyskland for å jobbe med Dräger sine tyske utviklere.

– Jeg trives veldig godt med å jobbe internasjonalt, det er veldig spennende og lærerikt! Til daglig jobber jeg i et lite team bestående av 4 utviklere her hos GasSecure. Størrelsen på teamet medfører stor fleksibilitet. Hos oss er de fleste eksperter på en del av systemet, samtidig kan alle litt om alt, og vi kan derfor hjelpe hverandre veldig mye. Teamet jeg jobber med er igjen en del av et større team som vi møter og har workshops med ca. annenhver måned – enten i Oslo eller i Lübeck, så jeg får reist litt her også – noe jeg synes er gøy, forteller Marius.

Marius sine foregående prosjekter har rustet han for dette oppdraget – noe Lars Borgen, daglig leder hos GasSecure, har merket.

– Gjennom 9 års samarbeid med Data Respons vet jeg at kvaliteten på utviklerne er høy, og det er ingen unntak med Marius. Han har en god kompetanse, kan faget sitt og lærer raskt. Marius tar ansvar her hos oss i GasSecure, og når han finner problemer tar han tak i dem og fikser det. I tillegg er han flink til å foreslå og implementere forbedringer. Marius har reist flere ganger til Tyskland og samarbeidet med dem – det å kunne håndtere og kommunisere med andre mennesker og kulturer er viktig, og noe Marius er god på, forteller Lars.

«Det er veldig spennende å få videreutvikle et produkt, og særlig når man gjør det på tvers av land og utviklingsavdeling
Marius

Programmerer

Fra teori til praksis

Fem års skolegang gir mye kunnskap, men den virkelige læringen starter etter studiene. Marius har nå jobbet som utviklingsingeniør hos Data Respons i 3,5 år, og har blitt senior utviklingsingeniør.

– Det viktigste jeg lærte på skolen i forhold til jobben jeg gjør i dag er programmeringsmetodikk og generell forståelse for elektronikk, mikrokontrollere og datamaskiner. Men jeg vil påstå at det aller nyttigste jeg lærte på skolen var evnen til å kjapt lære seg nye ting og kunne sette sammen ny kunnskap med gammel, forteller Marius.

Data Respons R&D Services leverer spesialisttjenester til våre kunder gjennom utviklingsprosjekter, konsulenttjenester og teknologirådgivning.

– I min karriere her hos Data Respons har jeg for det meste jobbet ute hos kunde. Dette er en tilværelse jeg trives godt med! Her får jeg jobbe på mange forskjellige prosjekter, både med store og små kunder. Dette betyr en stor variasjon i hva man jobber med, hvordan man jobber og for hvem. Denne arbeidsformen gir meg mye – man lærer nye ting på hvert prosjekt, som man tar med seg videre til neste. Det å kjapt kunne sette seg inn i det kunden trenger og lære seg ny kompetanse er viktig. For eksempel har jeg i dette prosjektet lært mer om C# og testdrevet-utvikling. I tillegg har jeg jobbet med mange utviklingsverktøy som jeg ikke har brukt før som CLion, Jenkins, CMake og mange andre, avslutter Marius.

Vil du vite mer? Ta kontakt med:

Ola Nybakk

Managing Director

Tlf: +47 450 32 511
E-post: on@datarespons.no

FNs bærekraftsmål