fbpx
Select Page

Move for Charity:

Vi er aktive for andre

Fysisk og psykisk helse

Data Respons R&D Services bistår norske høyteknologiske selskaper med krevende industrielle prosjekter og løsninger. Våre utviklere er blant de beste i faget, men selv de møter på harde oppgaver som krever mye av dem. Vi vet at fysisk aktivitet er godt for både kropp og hode, og gevinstene er mange – vi jobber bedre, vi trives bedre, vi blir gladere og vi får mer overskudd. Derfor oppfordrer og tilrettelegger vi for fysisk aktivitet på alle nivåer – både på og utenfor arbeidsplassen.

Siden 2006 har vi sammen med tidligere proffsyklist Mads Kaggestad og Avantas Aktiv trent og ført statistikk over både individuell innsats og lagarbeid. Vi har hatt forskjellige motivasjonskonkurranser, som Birkebeinerrittet og «The Great Inshape Challenge». I 2019 ønsket vi å ta det hele et steg videre. Vi ville gjøre noe godt for andre, og vi etablerte derfor veldedighetsprosjektet «Move for Charity».

Move for Charity

I 2019 har vi rettet blikket utover – Move for Charity handler om noe større enn oss selv, det handler om å være aktive for andre! For hver time trent gir vi en gave videre til veldedighet. Hver avdeling har valgt seg ut én humanitær organisasjon som de ønsket å trene for – og sammen har de trent og motivert hverandre frem for å yte det lille ekstra.

Gjennom 2019 har vi både trent individuelt, avdelingsvis og som et stort lag. Vi har hatt ukentlige treninger som spinning, innebandy, volleyball og klatring. I tillegg har vi stilt som et samlet bedriftslag på større arrangementer som blant annet Stoltzekleiven Opp i Bergen, Holmenkollstafetten og Toughest Oslo, og CPG halvmaraton i Danmark.

Organisasjonene

Organisasjonene Data Respons R&D Services har støttet i 2019 er: Stiftelsen Sykehusbarn, Kongsberg krisesenter, Ung Kreft, Kreftforeningen og Mercy Ships.

Stiftelsen Sykehusbarn

Stiftelsen Sykehusbarn jobber for at alle barn på sykehus i Norge, som er påvirket av egen eller andres alvorlige sykdom, skal få gode opplevelser i behandlingsperioden. De samarbeider med 25 sykehus over hele Norge, med felles mål om å forbedre barns opphold på sykehus, med å gi dem positive øyeblikk i hverdagen gjennom å spre glede og oppmuntring. Stiftelsen Sykehusbarn tilbyr barn på sykehus blant annet musikkterapi, ansiktsmaling og klovning, kodeklubb for ungdom og ungdomsrom.

"Det å være på sykehus er noe man ikke ønsker, særlig ikke når man er barn. Stiftelsen Sykehusbarn jobber for å gjøre barns hverdag på sykehus til en positiv opplevelse. Vi ønsker å gjøre det lille ekstra for alle barn på sykehus, både pasienter og søsken. Donasjonen fra Data Respons vil gå til trivselstiltak som musikkterapi og ansiktsmaling, i tillegg til julegaver til barn som må tilbringe julen på sykehus. Til slutt ønsker jeg å understreke viktigheten ved engasjementet deres og hvor takknemlige vi er for støtten! Jeg tror at prosjektet deres ikke bare gir oss mye, men at det også gir mye til deres egne medarbeidere som bidrar til å glede barn i en vanskelig situasjon.”

Siri Fuskeland Hafsteen
Daglig leder hos Stiftelsen Sykehusbarn
Kongsberg krisesenter

Kongsberg Krisesenter drifter et krisesentertilbud for Kongsberg, Notodden og kommunene i Numedal. Krisesenteret er et heldøgns gratis lavterskeltilbud for kvinner, menn og barn som er utsatt for vold eller trusler om vold i nære relasjoner. På krisesenteret får man støtte, veiledning og hjelp til å kontakte andre deler av tjenesteapparatet. I tillegg tilbyr de et midlertidig bosted, oppfølging i reetableringsfasen, gratis juridisk bistand og samarbeid med skole, barnehage, NAV, politiet og bistandsadvokat.

"Kongsberg krisesenter drifter senteret etter nonprofit-prinsippet og vi er avhengig av donasjoner. Vi setter derfor utrolig stor pris på donasjonen fra Data Respons Kongsberg – donasjonen kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt enn nå i julestria. Julen er for mange en gledens tid, men for mange av de vi møter her på Kongsberg krisesenter betyr julen noe helt annet. Donasjonen vil bli brukt på julegaver til de som bor hos oss og ekstra aktiviteter som teater og byturer. Mange av de som bor hos oss har dessverre ikke mulighet til å forlate huset, og donasjonen vil derfor også brukes på å gjøre ekstra hyggelige ting her slik at alle kan få en god jul og starte det nye året med glede."

Anita Skullestad
Daglig leder ved Kongsberg krisesenter
Ung Kreft

Ung Kreft er en selvstendig, landsdekkende pasientforening som drives på frivillig basis av unge som selv har opplevd kreft på nært hold. Ung Kreft arbeider for at unge kreftrammede og pårørende mellom 15 og 35 år skal ha det bra. De arrangerer likepersonsaktiviteter og har en rekke tilbud for kreftrammede og etterlatte. På sine digitale kanaler sprer de kunnskap om unge berørt av kreft og kommer med tips og råd om videre steg. I tillegg forteller de virkelighetsnære historier fra overlevende, etterlatte og fra de som kjemper. Ung Kreft jobber også politisk for å fremme unge berørt av kreft sine interesser.

"Move for Charity-prosjektet er en kul og motiverende måte å samle inn penger på. Vi setter alltid stor pris på alle donasjoner vi mottar, men siden vi er opptatt av fysisk aktivitet her i Ung Kreft, synes vi det er veldig bra at Data Respons yter det lille ekstra for å samle inn penger. Pengene vi mottar vil brukes på aktiviteter for unge berørt av kreft som for eksempel treningsprogrammet vårt Sjukt Sprek, pårørendesamlinger, sommerleir, og kanskje vi også får nok midler til å lage en ny sesong av podcasten vår Bekreftet.”

Marie Otterbeck Gravråk
Prosjektrådgiver hos Ung Kreft
Kreftforeningen

34 190 mennesker fikk kreft i Norge i 2018, en økning på nesten 2% fra året før. Kreftforeningen er en av Norges største bruker- og interesseorganisasjoner, som hver dag jobber for å forebygge og bekjempe kreft, samt bedre livskvaliteten for kreftpasienter og pårørende. Kreftforeningen har som mål å gjøre Norge til et foregangsland for kreftforebygging og for gode pasientforløp. I tillegg jobber de for å opplyse og øke engasjementet for kreftsaken. Kreftforeningen er en viktig samfunnsaktør som finansierer store deler av kreftforskningen i Norge, i tillegg har de satt i gang viktige tiltak som mammografiscreening, Kreftregisteret, Vardesentere og kreftkoordinatorer i kommunene.

"Tusen takk for innsatsen hver og en av dere har gjort i forbindelse med å støtte. Pengene som samles inn vil gå til forskning som gjør at flere overlever, og at flere lever lange, gode liv med den diagnosen de har. Tusen takk for støtten!”

Ellen Døvle Kalland
Markedssjef hos Kreftforeningen
Mercy Ships

Mercy Ships er en internasjonal hjelpeorganisasjon som bistår noen av verdens fattigste land med gratis helsetjenester, som kirurgiske behandlinger og tannhelsetjenester. I tillegg trener og utdanner de helsefagpersoner i land som har verdens minst utviklede helsetjenester (i henhold til WHO). Arbeidet skjer på skipet deres «Africa Mercy», som er verdens største sivile sykehusskip. Mannskapet består av frivillige, som selv betaler for kost og losji. Skipet bringer frivillige leger, kirurger og sykepleiere til de som trenger det mest. Og hvert år får ca. 7000 pasienter gratis helsetjenester på skipet. Alle tjenestene er gratis, og Mercy Ships hjelper mennesker uavhengig av etnisk tilhørighet, kjønn, religion og politisk overbevisning.

"Mercy Ships Norge vil gjerne få si tusen hjertelig takk til en sprek og generøs gjeng på Vestlandet. Donasjonen deres vil gå til drift av sykehusskipet og hjelpe mange fattige som sårt trenger helsetjenester. Et eksempel på hva donasjonen vil gå til er grå stær operasjoner. Vår mest erfarne kirurgi bruker 8 minutter på en grå stær operasjon, så her får vi virkelig mye ut av hver krone.”

Arne Lindekleiv
Prosjektleder hos Mercy Ships Norge
previous arrow
next arrow
Slider

Takk for innsatsen!

Administrerende direktør for Data Respons R&D Services, Ivar Sehm, forteller at treningsinnsatsen til de ansatte har skutt i været med Move for Charity.

– Jeg slutter aldri å la meg overraske av innsatsen til de ansatte i Data Respons. År etter år yter de alt de har – både for å skape et godt og sunt arbeidsmiljø, men også med å levere de beste og smarteste løsninger for våre kunder. I år er intet unntak! Atter en gang har de grepet muligheten og gitt en ekstraordinær innsats og gitt til de som trenger det.

– Sammen har vi trent og heiet hverandre frem – og motivert hverandre når mosjoneringen har gått trått. Til sammen har ansatte i Data Respons R&D Services gjennom egeninnsats klart å samle inn over 60 000,- til noen som trenger det mer enn oss. Tusen takk for innsatsen dere har lagt ned i Move for Charity – sammen gjør vi både oss selv og andre sterke!

Move for Charity 2019

Vil du vite mer? Ta kontakt med:

Henrik K. Eriksen

R&D Manager

Tlf: +47 930 68 586
E-post: hke@datarespons.no