fbpx
Select Page

Nyansatte R&D Kongsberg

Data Respons R&D Services har en lang tradisjon med å ansette nyutdannede rett fra skolebenken. Vi vet at det er nå, etter skolen, at den virkelige læringen starter – derfor sikrer vi kompetanseutvikling fra dag én! Intet unntak var det da Sondre, Steffen og Eirik startet hos R&D Services, avdeling Kongsberg.
Fra ung alder har de alle tre visst at det var ingeniør de ville bli. Det å ta ting fra hverandre og se hvordan det fungerte har alltid vært en fascinasjon for dem.

– Datamaskinen har vært min store hobby i mange år, blant annet gjennom gaming. Da jeg gikk elektro på videregående ble jeg presentert for programmering og mikrokontrollere, og da var veien videre satt for min del, forteller Steffen.

– Jeg har alltid likt å demontere ting og se hvordan teknologien inni fungerer. Så da jeg ble introdusert for programmering var jeg sikker på at dataingeniør var riktig vei for meg, sier Sondre.

– På videregående oppdaget jeg raskt at realfag var kult. I tillegg har jeg også alltid vært nysgjerrig, og likt å ta ting fra hverandre og se hvordan teknologien inni har fungert, forteller Eirik.

Bakgrunn

Sondre og Steffen har begge vokst opp i Kongsberg, så det å jobbe i Kongsberg Teknologipark har alltid vært en del av planen. Da studietiden nærmet seg slutten begynte de å se på hvilken bedrift de ville jobbe hos.

– Siden jeg har vokst opp her i Kongsberg, har jeg lagt merke til at Data Respons er i Teknologiparken. Da jeg begynte å se etter jobb gjorde jeg litt mer research rundt Data Respons, og da jeg så hva utviklingsavdelingen deres jobber med så var jeg sikker i mitt valg. Det å få jobbe i en bedrift bestående av både FPGA-, hardware- og softwareutviklere virker veldig spennende. I tillegg til å kunne være konsulent hos forskjellige kunder i diverse markeder, gjorde valget mitt enkelt. Denne sammensettingen kommer til å gi meg en enorm faglig utvikling og en rå kompetanse, så jeg gleder meg til veien videre, forteller Sondre.

– Som Sondre sier, så visste jeg også at jeg ville jobbe i Teknologiparken, og Data Respons er en bedrift jeg har tenkt på som veldig spennende. I tillegg så begynte broren min å jobbe her for kort tid siden, og da han fortalte om hvordan det var å jobbe her var valget soleklart. Det å få jobbe med så mye forskjellig, både kunder og prosjekter, og det å bli en «potet» er noe jeg ser på som veldig spennende, forteller Steffen.

– Jeg er født og oppvokst i Oslo. I tillegg studerte jeg bachelor i maskiningeniør på Høgskolen i Oslo, og master i maskin og produktutvikling i Ås. Etter intervjuet hos Data Respons merket jeg raskt at dette var riktig sted for meg da jeg hadde lyst til å lære mer om og utvikle meg innen software. Og med den brede fagkompetanse, kundene og markedene Data Respons jobber i, så var dette en sikker sak, sier Eirik.

Kundeoppdrag

Eirik og Sondre begynte hos Data Respons i desember, og Steffen i januar. Og det tok ikke mange dagene før de alle tre var ute i oppdrag for kunde.

– De siste ukene har jeg sittet hos TechnipFMC på kontrollavdelingen. Her konfigurerer jeg og skriver hjelpekode (scripts) til systemet. Det er mye nytt å sette seg inn i, og på sikt vil jeg gå mer over til programmering. Det er veldig spennende å jobbe her, og jeg får jobbe i et faglig sterkt miljø som driver med embedded programmering. Det å lære av eksperter når man er helt ny i faget er utrolig kult og jeg har det kjempe gøy på jobb, forteller Sondre.

– Jeg sitter også hos TechnipFMC og på samme avdeling som Sondre. Her jobber jeg med å konfigurere kontrollsystemet og jeg lager test oppsett som skal teste at systemet tilfredsstiller kravene som er satt. Jeg har en veldig lærerik og spennende hverdag, sier Steffen.

– Jeg sitter hos Kongsberg Automotive. Her skriver jeg tester og bruker grafisk programmering. Det føles veldig bra å være her og jeg lærer utrolig mye nytt, så jeg stortrives her, forteller Eirik.

Arbeidsmiljø

Etter noen uker hos Data Respons har Steffen, Sondre og Eirik funnet seg godt til rette. Og det er ikke bare arbeidsoppgavene som har falt i smak.

– Siden broren min allerede jobber her, så visste jeg at jeg kom til et bra sted. Allikevel ble jeg positivt overrasket da jeg begynte, for her er både arbeidsoppgavene og miljøet enda bedre enn forventet! Jeg får jobbe med masse spennende og vi har mange sosiale aktiviteter med kollegaene, forteller Steffen.

– Her er det topp stemning! Det er spennende å sitte hos kunde, og jeg gleder meg til de fremtidige prosjektene allerede. I tillegg er miljøet, både her og generelt i Data Respons, helt supert – nylig var vi på Kick Off i Hemsedal der alle avdelingene var samlet, og jeg ble kjent med noen fra de andre stedene også, forteller Eirik.

– Jeg er helt enig med Steffen og Eirik, det er veldig spennende å jobbe her hos Data Respons og miljøet er supert. Her er det mye likesinnede folk og et godt og inkluderende miljø, avslutter Sondre.