fbpx
Select Page

Vi jobber med:

Zenitel

For mange virksomheter er effektiv, sikker og pålitelig kommunikasjon en kritisk faktor – som når fengselsvakter skal ha oversikt over de innsatte, og når helsepersonell skal kommunisere med hverandre under sterile forhold.
Trym er nyutdannet softwareutvikler, med mastergrad i robotikk og kybernetikk fra NTNU. Ved siden av studiene jobbet han for et start-up selskap som utvikler høyttaler- og mikrofonsystemer. Her hadde han en bred rolle, og jobbet med både signalbehandling, hardwaredesign og noe mekanikk. Erfaringen og kjennskapen til disse systemene kom godt med da han begynte som konsulent for Zenitel.

Høre, bli hørt og bli forstått

Zenitel er en ledende aktør innen kommunikasjonsløsninger og jobber i markedene maritim, energi og sikkerhet. De bistår blant annet skip, offentlig transport, helsetjenester og fengsler med sikker og effektiv kommunikasjon. Zenitel utvikler spesialtilpassede løsninger for sine kunder og deres hovedmål er at: alle skal høre, bli hørt og bli forstått, når og hvor som helst. De er et globalt selskap og bistår bedrifter over store deler av verden.

skip stoler på deres utstyr

års erfaring innen maritim

Høsten 2019 begynte Trym som softwareutvikler hos Zenitel. Her jobber han på et prosjekt der de skal lage et nytt intercom-produkt.

– Hos Zenitel jobber jeg i et softwareteam der vi har som ansvarsområde å utvikle en ny intercom-stasjon med kamera, høyttaler, mikrofon og enkelt brukergrensesnitt. Dette er et veldig spennende prosjekt å jobbe på, for her lages alt fra bunnen av, både hardware, software og mekanikk, forteller Trym.

Formålet med prosjektet er å forbedre videokvaliteten fra tidligere produkter og for softwareutviklingen betyr dette blant annet å lage applikasjoner for lyd- og videokommunikasjon, lage drivere for lyd og video og sette opp en embedded Linuxplattform for ny hardware.

– Arbeidsoppgaven min er å bistå i utviklingen av embedded software. Her jobber jeg en del med embedded Linux-drivere, bootloader, applikasjoner og Yocto/Bitbake. Språkene jeg programmerer i er for det meste C eller C++, sier Trym.

«Jeg har fått utfordrende og spennende arbeidsoppgaver fra dag én!»
Trym

Programmerer

Samarbeid og videreutvikling

Trym er tilpasningsdyktig og elsker å lære seg nye ting. På fritiden har han blant annet lært seg Linux, noe som kom godt med da han begynte hos Zenitel.

– Da jeg begynte hos Zenitel var ikke alt helt nytt – jeg kjente litt til markedet, i tillegg kom flere av fagene fra utdanningen min innen generell softwareutvikling og embedded programmering godt med. Det å gå rett ut i kundeoppdrag er både skummelt og utfordrende, men mest av alt utrolig lærerikt. Hos Zenitel jobber jeg i et softwareteam – der det alltid er rom for å stille spørsmål og få hjelp når man står fast, forteller Trym.

I tillegg til å lære seg nye ting på fritiden og hos kunde, holder Trym også fagkunnskapen på topp med egne foredrag hos Data Respons.

– Da jeg begynte hos Data Respons holdt jeg en techtalk for kollegaene mine om masteroppgaven. I tillegg skal jeg holde en workshop for kollegaene mine i Kongsberg om Linux, noe jeg gleder meg til, avslutter Trym.

Vil du vite mer? Ta kontakt med:

Ola Nybakk

Managing Director

Tlf: +47 450 32 511
E-post: on@datarespons.no