fbpx
Select Page
Bilde: Graphcore
Vi jobber med:

Graphcore

Graphcore har innovert bransjen med en helt ny prosessor – spesielt designet for kunstig intelligens og med en helt unik arkitektur.

 

Intelligence Processing Unit

Graphcore er spesialister på kunstig intelligens (AI) og maskinlæring og de har innovert bransjen med deres nye prosessor: Intelligence Processing Unit (IPU). Graphcore går fra en verden der vi forteller hva datamaskinen skal gjøre trinn for trinn, til en verden der datamaskiner kan lære av data. IPUen består av 1216 uavhengige prosessorer som hver av disse kan kjøre 6 uavhengige programmer og 7000 programmer kan kjøres parallelt. I tillegg er hele maskinlæringsmodellen inne i prosessoren, så alt som trengs å gjøres er å mate inn data, så lærer den modellen og bygger kunnskap.

Graphcore sin utviklingsavdeling i Norge lager en skaleringsplattform som Graphcore bruker. Dette er en IPU-maskin – et større kort som omfatter 4 IPUer. Det siste året har Marte bistått dem med produksjonstesting av IPU-maskinen.

 

Maskinlæring og kunstig intelligens

Marte er softwareutvikler hos Data Respons R&D Services. Hun har mastergrad i teknisk kybernetikk fra NTNU og åtte års erfaring som utvikler.

– Arbeidsdagen min består av å hjelpe Graphcore med testing og produksjonsprogrammering av deres IPU-maskin. Her setter jeg sammen tester for de fleste av komponentene på IPU-maskin-kortet, i tillegg har jeg lagd et system for å programmere opp og teste kortene. Jeg hjelper også til med at produksjonen i Taiwan går så smidig som mulig, forteller Marte.

 

De nyeste teknologiene

Graphcore har hatt utviklingsavdeling i Norge de to siste årene, og teller i dag nærmere 60 ansatte. De har en sammensatt og bred kompetanse, et fagmiljø Marte har fått lært mye av.

– Det har vært veldig lærerikt å jobbe hos Graphcore. IPU-maskin-kortet er et stort og komplekst kort, med veldig mange deler å sette seg inn i – så dette prosjektet har gitt meg stor kompetanse og mye ny innsikt. Det har også vært veldig morsomt og spennende å få lov til å jobbe med «the latest and greatest» innen teknologiverden, samt å få samarbeide med alle de flinke folkene hos Graphcore, sier Marte.

– I dette prosjektet har jeg også jobbet tverrfaglig. Når man skal teste kortet så må man teste alle delene, og da har jeg fått samarbeidet litt med både software, hardware og FPGA utviklerne, noe som har vært veldig gøy, legger Marte til.

 

Innovasjon og verdi

Dette prosjektet har resultert i utbytte for alle parter. Produktet vil gi betydelig verdi for sluttbrukere som får en ytelse som overgår det som finnes på markedet i dag. Graphcore har dratt nytte av en svært selvstendig utvikler som har tatt ansvar og fått implementert en smidig og god produksjonsprosess som gir lav produksjonskost og god kvalitet. Marte har gjennom et sterkt fagmiljø hos Graphcore fått utviklet egen kompetanse hvor det sterkeste fokuset har ligget rundt produksjonstest og betydningen av denne.

Vil du vite mer? Ta kontakt med:

Øyvind Milvang

R&D Manager

Tlf: +47 926 09 346
E-post: om@datarespons.no

FNs bærekraftsmål