fbpx
Select Page

Hvordan det er å være et fersk talent i R&D Services

Hvert eneste år rekrutterer R&D Services en haug med talenter rett fra universitet og selv med en pandemi i bakgrunnen er 2020 ikke noe unntak. Fredag 9. oktober gikk Fersken 2020 med årets ferskinger av stabelen! Tradisjonen tro fikk de ferske nyansatte en lærerik dag med foredrag om Data Respons R&D Services og utvalgte prosjekter. Rett og slett et sosilalt lynkurs i hvordan det å være spesialist, konsulent, kollega og del av et helt unikt miljø. Grunnet årets litt spesielle koronasituasjon ble både faglige og sosiale aktiviteter (med en meter avstand!) holdt på Clarion Hotel The Hub.

Møt 5 nyankomne Ferskinger!

Ferskingene har nå hatt litt tid til å bli varme i trøya her hos oss. I den anledning skal vi ta en nærmere snakk med William, Lukasz, Yohann, Ana og Fredrik for å høre hva de tenker om arbeidsdagen hos R&D Services.

William

Utdanning:
Integrert Master i Energi og Miljø fra NTNU i Trondheim

Stilling: Software Development Engineer

William begynte hos R&D Services i starten av oktober, og forteller at læringskurven allerede har vært bratt. Med en litt annerledes bakgrunn enn mange av de andre ferskingene gleder han seg til å bidra i et team, i tillegg til å utvikle seg videre innen software.

Hva var dine forventninger til arbeidslivet og til R&D Services?
Jeg forventer å lære ekstremt mye, spesielt da jeg kanskje har en litt annen bakgrunn en andre på huset. I tillegg er det utrolig moro å få jobbe og utvikle seg i et team der det er veldig lavterskel for å få input fra erfarne folk.

Hva har du jobbet med den første måneden?
Den første måned har gått ut på å bli kjent. Jeg har også jobbet med prosjekter der jeg har fått brukt mye C++, i tillegg til at jeg har satt opp Kommunikasjons-Interfacen til en Power Supply Unit (PSU).

Hva synes du om miljøet her hos R&D Services?
Det er et veldig bra arbeidsmiljø her hos R&D, jeg har blitt veldig godt mottatt og møtt veldig mange hyggelige mennesker. I tillegg er det veldig mye sosialt på siden av jobb som er veldig fint å være med på som nyansatt.

Drømmeprosjekt:
Å kunne bygge noe helt fra scratch, der jeg får utviklet meg sammen med prosjektet – en slags hybrid av det jeg lærer her og det jeg har lært på universitet.

Lukasz

Utdanning:
Bachelor i elektronikk fra Universitet i Stavanger
Master i robotikk og intelligente systemer ved Universitet i Oslo

Stilling: Development Engineer

Lukasz er opprinnelig Polsk, men bodde i Stavanger i 8 år før han flyttet til Oslo for å ta Master i robotikk og intelligente systemer.

Hva var dine forventninger til arbeidslivet og til R&D Services?
Jeg forventer at jeg skal fortsette å utvikle meg innen robotikk, i tillegg til at jeg kan bidra til å heve kompetansen på feltet internt. R&D Services har en bred portefølje og jeg gleder meg til å kunne få jobbe med forskjellige aspekter av industrien.

Hva har du jobbet med den første måneden?
Den første måneden har jeg jobbet mye med kompetanse deling fra mine studier, hovedsakelig ROS (robot operating system). I tillegg har jeg jobbet med et internprosjekt som går ut på GPS og Bluetooth.

Hva synes du om miljøet her hos R&D Services?
Miljøet hos her er kjempe bra, og jeg trives veldig. Folk er hyggelige og åpne for å prate, i tillegg er det veldig god kompetanse utvikling.

Drømmeprosjekt?
Det må nok være at vi som Data Respons produserer en fullsteding robot løsning for en kunde.

Yohann

Utdanning:
Master i Elektronisk systemdesign og innovasjon, NTNU Trondheim

Stilling: Hardware Development Engineer

Yohann brukte mye av studietiden på å engasjere seg med verv, deriblant et år i studentorganisasjonen Revolve NTNU som er NTNU sitt bidrag til den internasjonale studentkonkurransen «Formula Student». I Formula Student konkurrerer studenter med egendesignede Formel-1 liknende bilder. I 2018 konkurrerte Yohann i Østerrike, Tyskland og Spania.

Hva var dine forventninger til arbeidslivet og til R&D Services?
Mine forventninger til arbeidslivet i Data Respons var en hverdag med varierte oppgaver, og en arbeidsplass med flinke kollegaer. Jeg har sett frem til å kunne utvikle meg på et teknisk nivå, men også få et innblikk i hvordan større ingeniørprosjekter konseptualiseres, planlegges og gjennomføres. Grunnen til at jeg søkte en stilling hos R&D Services var nettopp muligheten til en variert hverdag, med inntrykk fra forskjellige bedrifter og industrier.

Hva har du jobbet med den første måneden?
For meg har den første tiden her gått ut på å bli kjent med kollegaer og sette meg inn i rutiner. Jeg har nylig blitt inkludert i et prosjekt der jeg skal hjelpe til med å designe kretskort.

Hva synes du om miljøet her hos R&D Services?
Miljøet er fantastisk! Terskelen er lav for å stille spørsmål, eller be om hjelp. Man merker at sjefene, og kollegaene gjøre en innsats for at man skal føle seg velkommen. Jeg skjønner godt at en av verdiene til R&D Services er å være raus.

Drømmeprosjekt?
For meg handler det veldig mye om hensikten, og ikke bare de individuelle arbeidsoppgavene, så et prosjekt som omhandler fornybar energi må nok være drømmeprosjektet.

Ana

Utdanning:
Master i Systems Engineering with Embedded Systems ved Universitetet i Sørøst-Norge

Stilling: Development Engineer

Ana har portugisisk bakgrunn og jobbet tidligere som brannkonstabel i Portugal. Der fikk hun interessen for bruken av teknologi i arbeidet med brannsikkerhet, ikke lenge etterpå startet med utdanningen innen system engineering. Hun har nå bodd i Norge i flere år, og begynte hos R&D Services i april.

Hva var dine forventninger til arbeidslivet og til R&D Services?
Først og fremst forventet jeg å bli kjent med enda mer teknologi og enda flere mennesker å lære av. Varierte oppgaver og nye utfordring er også noe jeg så veldig frem til.

Hva har du jobbet med den første måneden?
Den første tiden gikk for det meste ut på å bli kjent med Data Respons, men jeg jobbet også med å utvikle et Relay Metrix Board.

Hva synes du om miljøet her hos R&D Services?
Det er et veldig koselig, ungt og vennlig miljø. Sjefen kan navnet til alle, noe som er veldig morsomt og man føler seg sett. Drømmeprosjekt? Mitt nåværende prosjekt, kan jeg ikke si så mye om, men det å utvikle et produkt som er helt nytt er veldig gøy. Det er ingen andre har gjort dette før, noe som gjøre det ekstra spennende!

Fredrik

Utdanning:
Bachelor i elektronikk fra Universitet i Agder

Stilling: Development Engineer

Fredrik tok fagbrevet som elektriker før han bestemte seg for å starte studiet innen elektronikk. Han sier han alltid har vært glad i elektronikk og at studiene ble et naturlig neste steg i karrieren. Fredrik har vært ansatt i vår utviklingsavdeling i Stavanger siden starten av september, og har kommet godt i gang i arbeidshverdagen.

Hva var dine forventninger til arbeidslivet og til R&D Services?
Jeg hadde vel egentlig ikke så mange forventninger utenom at det skulle være utfordrende, og ganske hektisk. I tillegg til at det selvsagt skulle bli interessant å få bruke kunnskapene mine i praksis.

Hva har du jobbet med den første måneden?
Jeg har jobbet med et internprosjekt hvor jeg lager et reaksjonstest spill som benytter en del relevante teknologier som Bluetooth Low Energy og WiFi. Spillet minner litt om «Wack-a-Mole», hvor trådløse knapper med lys i vil lyse opp i tilfeldig sekvens, og reaksjonstiden blir målt. Spillet blir styrt fra en nettside som viser resultatliste. Jeg har også fått i oppgave å se på en «case» fra en kunde, som potensielt kan bli mitt første kundeprosjekt, så det er veldig spennende.

Hva synes du om miljøet her hos R&D Services?
Det er litt mindre folk en vanlig på kontoret her i Stavanger grunnet Covid-19, men vi har det utrolig bra. Sjefen og de andre kollegaene gjør hverdagen både lærerik og morsom.

Drømmeprosjekt?
Et prosjekt som ligger nært hardware, der jeg får lært masse. Det hadde vært moro å kunne bidra til noe meningsfylt, samtidig som man lærer noe nytt og relevant og bygger kompetanse.