Vi jobber med

Halfwave

Halfwave er en ledende aktør for rørinspeksjon for olje- og gassindustrien.

Ved bruk av ultralydteknologi bistår Halfwave sine kunder med nøyaktig og pålitelig inspeksjonsdata. Data Respons R&D Services har siden 2012 bistått Halfwave med ekspertise, og i skrivende stund jobber vi på fem prosjekter for dem.

Data Respons R&D Services er ikke et tradisjonelt konsulentselskap, vi er mye mer. I tillegg til konsulenttjenester gjennomfører vi også fulle utviklingsprosjekter inhouse for våre kunder. Vi skal nå ta en nærmere prat med tre av våre utviklere, som alle jobber på tre forskjellige inhouse-prosjekter for Halfwave.

Marianne

Marianne har seks års erfaring som utvikler, og jobber til daglig med softwareutvikling for R&D Services. Nå har hun tatt med seg erfaringen sin til Halfwave, der hun er både prosjektleder for tre embedded-prosjekter og softwareutvikler.

Som utvikler støter man stadig på nye utfordringer, noe Marianne ser positivt på og tenker på som kompetanseutvikling.
– Prosjektene har vært veldig omfattende, og vi har møtt på haugevis av spennende tekniske utfordringer underveis, forteller Marianne. Alt fra hvordan man skal lagre unna så mye data i en gitt hastighet – uten å bruke veldig mye strøm, til hvordan vi skal kunne designe analog forsterkerkrets slik at den forsterker signalet og ikke støyen. Utfordringene ser jeg på som læring – så jeg vil si at jeg har lært ekstremt mye det siste året. Tidligere har jeg ikke jobbet med embeddede systemer, så alt hvordan man designer slike systemer har vært nytt for meg – hvilke hensyn som må tas, og hvilke stadier man skal igjennom i utviklingen. I tillegg har jeg lært mye om hvordan hardwareingeniører jobber og evaluerer løsninger.
– Jeg må legge til at det er nettopp dette jeg liker veldig godt med jobben min her hos Data Respons, det er en arbeidsplass der du lærer mye, har kontinuerlig kompetanseutvikling og faglige utfordringer, noe jeg trives veldig godt med.

I tillegg til utfordringer og utvikling, har Marianne en krevende, men morsom arbeidsdag.
– Det er vanskelig å nevne kun én ting som er spesielt morsomt i prosjektet, da det aller meste har vært nytt og spennende for meg. Men det er definitivt gøy bare å få være med å designe så avanserte kort.

Det tok ikke lang tid før Marianne startet som utvikler hos Data Respons til hun ble en bidragsyter i Halfwave-teamet. I dag går mye av arbeidsdagen med på å følge opp teamet.
– Vi er et stort team, på det meste opp i 10 utviklere – innen software, hardware og FPGA, forteller Marianne. Det er selvfølgelig mange fordeler med å jobbe i team, man kan lære av de rundt seg, og man kan lære bort sin kunnskap. Når man jobber med så komplekse problemer som vi gjør, er det veldig bra å kunne få innspill fra ulike personer i teamet – med ulike faglige bakgrunner og innfallsvinkler til problemløsning. Som jeg nevnte så har jeg ikke jobbet mye med embeddede systemer før så da var jeg helt avhengig av hjelp av flinke faglige eksperter til å forstå systemet og utfordringene som lå fremfor oss. Kollegaene mine er veldig glade i å lære bort, noe som har gjort at jeg har kunnet bidra som prosjektleder fra starten, og lært meg detaljene rundt det faglige underveis.